Öö perjantain mulla oli siivouspäivä, siivosin ihan oikeesti. Imuroin, pyyhin pölyt ja luuttusin jopa =D en usko itekkään et oikeesti siivosin. Tulin koulusta ja kävin syömässä hostisovanhemmilla ja sit siivosin.

 

Lauantaina sen kiinalaisen vaihtarin perhe tuli hakee mut sellaseen YFU-tapaamiseen (huom. en oo ite täällä YFU:n kautta). Siel oli sit brasilialainen, kaks kiinalaista, kaks japanilaista, yks amerikkalainen, eestiläinen, minä ja yks toinen suomalainen vaihtari.

Se toinen suomalainen tuli myöhässä, oltiin tekemäs sellast esittelyleikkijuttuu muiden vaihtarien kanssa ku se tuli. Tunnistin heti et se on Suomesta, blondi ja marimekon paita =D ja mulle sanottiin et sinne tulee toinen suomalainen.  Mut siis se oli toosi outoo puhuu suomee, oikeesti en eka tajunnu mitä se sano. Ku muut puhu 'mustasta leivästä' ja oli silleen et se on pahaa ja sanoin sit et se on hyvää, ni se suomalainen kysy et 'ai ruisleipää?' mä en tunnistanu aluks sanaa 'ruisleipä'. Se oli tosi pelottava hetki.

Mut se oli kiva puhuu vaihteeks suomee livenä, mut me vaihettiin sit saksaan ku mentiin muiden luokse, koska ne ei varmaan kauheesti tykänny et me puhuttiin suomee.

Sit ne vetäjät kyseli multaki kaikkee et miten mä viihdyn ja miten mul on menny etc. Tosi outoo puhuu toisen järjestön tyypeille =D Mut selitettiin sit sen kiinalaisen kaa, miten ollaan pääasias kahestaan koulussa, tai ollaan muiden kaa mut ei kuitenkaan olla. Ne selitti et se ei oo muutenkaa täällä niin helppoo, ystävystyy ihmisten kanssa kunnolla etc. Mut siis mun kavereiden saamista vaikeuttaa kans se, ettei meiän luokkalaiset tykkää siit kiinalaisesta yhtään, toki se on ehkä vähän outo, mut ihan mukava ja koulussa se on mun ainoo kunnon kaveri. Sit meiän rinnakkaisluokalta yks tyttö rupes viime viikolla yhtäkkii puhuu meille ja se on tosi innoissaan meistä, mut se on vaan hyvä asia.

Sunnuntaina oli vaalit, ni menin mukaan ku hostvanhemmat kävi äänestää ja sit käytiin kävelyl ja oli tosi lämmin !

Tänään oli liikassa lentopalloo, mut meiän maikka ei ollu paikalla, joten se oli vähän sellasta seisomista, mut hyvä vaan. Oli eka kiva liikkatunti.

Etiikassa (Ethik, en tiiä miten se pitäs suomentaa) meil on maanantaina testi, enkä vieläkään tiiä mistä ollaan puhuttu. Ollaan tehty vaan vähän muistiinpanoi ja se maikka olettaa et teen muistiinpanoi sen puheesta (samoin hissanmaikka) enkä tajuu yhtään, mun pitäs kirjottaa kaikki sanasta sanaan et tajuisin, en pysty viel lyhentää niin vaikeet tekstii ite. Mut en tee sitä testii, enkä saa arvosanaa ja sille ei voi mitään.

 

Matikan testissä sain pisteitä 17/28 mikä tarkottaa numerona 4 (Suomessa 7), mikä oli aika hyvin. Kaikki ne kysymykset mihin olin vastannu oli oikein, mut en oikeen tajunnu niit sanallisii kysymyksii ni jätin vastaamatta ja menetin tosi paljon pisteitä sen takii. Mut nyt se meiän maikka lopettaa ja toivon et se toinen maikka on yhtä mukava.

Saksassa luettiin joku teksti ja sit meiän piti piirtää kuva siitä ja ens tunniks keksii esimerkki, tekstin idea oli periaatteessa, et kissa ajo hiiren nurkkaan ja söi sen. Keksi siitä sitten esimerkki =D taidan vaan sanoo etten ymmärtäny, koska vielä pystyn sanoo nii.

 

Must tuntuu et seuraavan kuukauden aikana maikat alkaa vaatii enemmän, koska ne nykyäänki kyselee multa. Jouduin etiikassa selittää miks olin tuonu kuvan Helsingistä tunnille (meiän piti tuoda kuva), bilsassa se maikka kysy multa jotain geenijuttui, sanoin et ymmärsin kysymyksen (en kuunnellu, aamutunnit) mut en osaa vastaa. Eikä olla käyty niit geenijuttui suomeks, ni se on aika mielenkiintosta saksaks, voitte kuvitella.